Hoofdgerecht

Ge­roos­ter­de pas­ti­naak met wor­tel

Heerlijke stamppot met extra veel groenten en op smaak gebracht met tijm en mosterd

 Ingredienten

600 gr pastinaak
600 gr wortel
2 uien
1 teentje knoflook
1 theel tijm
2 eetl mosterd
Scheutje melk
20 gr boter
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 20 -25 min in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar. Snipper ondertussen de uien en knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
 
pastinaak stamppot 01
pastinaak stamppot 01
pastinaak stamppot 01
pastinaak stamppot 01
Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter en vocht uit de pan toe. Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Lekker met een rookworst of gehaktbal.

 

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Voorzitter Klaas Douma

 06 – 417 156 45