Hoofdgerecht

Quiche bieten - pompoen

Quiche bieten - pompoen Lekker met een frisse wortel-komkommer-appel-salade!

Ingrediënten:

  • 200 gekookte rode biet, in stukken
  • 200 gram voorgekookte pompoen
  • 1/2 prei
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram ricotta
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • wat bloem
  • zout, peper
  • 225 gram kwark
  • 225 gram speltmeel / boekweitmeel
  • overig: quichevorm en bakpapier

Zo maak je het:

Maak eerst het deeg. Dit doe je door de kwark in een kom af te wegen. Voeg daarna het meel toe en drie eetlepels olijfolie. Kneed het deeg goed door. Rol het uit tussen twee bakpapieren en leg het over een quichevorm heen. Druk aan. Plaats met een vork gaatjes in de bodem. Strooi evt wat paneermeel over de bodem. Snij de bieten in blokjes van 2 x 2 cm. Snij de pompoen in stukjes van 2 x 2 cm. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren en de slagroom met wat zout en peper goed door elkaar. Verdeel de pompoen, de biet over het deeg. Giet hier het ei/room-mengsel over. Strooi de tijm over het mengsel. Verdeel de ricotta en salie over de quiche. Bak de taart in circa 25 a 30 minuten goudbruin.

Geniet!

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Voorzitter Klaas Douma

 06 – 417 156 45