Blog

Oogstmoment is genietmoment

Oogsten volgens Nynke

Mijn oogstmoment op de tuin is echt een genietmoment. Heerlijk. Zeker met dit mooie weer. Met mijn laarzen aan loop ik eerst even helemaal naar achteren. Kijken wat er allemaal weer gegroeid is, wat is er aan het opkomen, en wat schiet er alweer door? Soms zie je bloemen waarvan je denkt: wat is dit? Prachtig. Dan is het bijvoorbeeld doorgeschoten broccoli.

Nu liep ik ook door naar vak C achteraan. En van daaruit weer terug naar voren. Hier ontdekte ik nog heel veel frambozen aan de struiken. Wauw. Het is eind oktober. Ik snoep wat frambozen terwijl ik terugloop. Wat zal ik voor eten klaarmaken vanavond?

Ik zit met mijn gezin in een vegetarische week. Kan ik nog wat lekkers maken met al deze verse groenten? Mijn oog valt op de paarse boerenkool. Ja dat is het. Ik ga een boerenkoolburgers maken. Dat bestaat vast. En anders maak ik 'm. Ik loop terug en zie nog wat kruiden: tijm, salie, oregano. Die neem ik ook nog mee. Zeker in het weekend komen die wel van pas bij de soep, brood, en andere lekkers. Ik kijk alweer uit naar het volgende oogstmoment.

 

Nynke 

P.S. De boerenkoolburgers waren heerlijk. Wil je ze ook maken? Lees dan hier het recept!

 

 

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Voorzitter Klaas Douma

 06 – 417 156 45