Nieuws

Nieuwe leveranciers

Vol trots kunnen we melden dat we producten van twee nieuwe leveranciers aan ons assortiment in de webshop hebben toegevoegd: rundvlees van Het Koblomke en lamsvlees van De Drifters. De producten zijn vanaf 4 december te bestellen.

Deze producten zijn afkomstig van de lokale leveranciers het Koblomke en de Drifters en worden rechtstreeks aan Ús Iten geleverd. In de webshop zijn de artikelen terug te vinden en te bestellen onder TIJDELIJKE PRODUCTEN. 

Melkveebedrijf Koblomke: melk en vlees
Een gelukkige koe is een gezonde koe. Dat is kort gezegd de filosofie van Jan Jellema en Hanneke Hansma. Daarom lopen op hun melkveebedrijf ‘Koblomke’ in Loënga alle koeien en kalfjes samen in één groep. In de stal is het gezellig. In hun bedrijfsvoering proberen ze mee te werken met de natuurlijke processen in de melkveehouderij in plaats van deze te beïnvloeden. Dat doen het Koblomke met het concept van de familiekudde. De rol van de boer is veranderd met het toepassen van dit familiekudde systeem. Van actieve verzorger wordt hij toezichthouder. Eens in de zoveel tijd wordt er een koe geslacht en het vlees wordt verwerkt tot vleesproducten zoals gehakt, saucijzen en braadlappen. Vanaf zondag 4 december is het vlees ook verkrijgbaar via de webshop van Ús Iten. Daar zijn we erg blij mee en past goed bij het doel van de voedselcoöperatie; voedsel in eigen hand. Eerlijk, liefst lokaal, voedsel van een leverancier die je kent! En Koblomke is daar een uitstekend voorbeeld van. Het vlees van Koblomke bestel je in de webshop.

Er is nu een klein dier geslacht, dus het kan zijn dat de producten snel zijn uitverkocht. De volgende wordt in december/januari geslacht.

Wil je meer weten over Koblomke? Neem dan eens een kijkje op hun site.

Schaapskudde "DE DRIFTERS"
Een beetje verstopt in het natuurgebied de Flearen tussen de Swette en het spoor grazen de schapen van De Drifters. Het Skudde schaap is een klein ras heideschapen uit Polen en Noorwegen, sober en erg social onderling maar ook naar mensen toe. Elke herfst zorgt een ram voor nageslacht. Dit ras heideschaap, (het Skudde schaap) staat nog erg dicht bij de natuur en heeft een goed afweersysteem. Door wisselende weidegrond en een goede weerstand wordt er bij de lammeren geen antibiotica gebruikt en komen de dieren uit met een minimum aan anti-wormmiddelen. Volgend voorjaar zal de eigenaresse het cichorei-plantje zaaien om zo de wormdruk nogal te verlagen.

Ús Iten biedt nu lamsvlees van het Skudde schaap. De smaak van het vlees zelf is meer uitgesproken als dat van het weideschaap en komt het best tot zijn recht door het vlees langzaam te garen met kruiden naar smaak Ideaal voor stoofpotjes! Aangezien het Skudde-schaapje nogal klein van stuk is zijn de karbonaatjes dat ook, te klein voor op het bord! Vandaar dat ze niet in het assortiment zijn. Wel is via de webshop van Ús Iten gehakt, lamsboutje, shoarma en stoofvlees verkrijgbaar. Mocht u producten missen, dan horen wij dat graag. In overleg met De Drifters zal er dan rekening mee worden gehouden bij de volgende slacht.

Klik hier om lamsvlees van De Drifters te bestellen.

 

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Voorzitter Klaas Douma

 06 – 417 156 45