Nieuws

Start seizoen bij Ús Hôf op 6 mei

Kom je ook op 6 mei?

Zaterdag 6 mei start het nieuwe seizoen bij Ús Hôf! Ús Iten viert deze dag gezellig mee en organiseert ook een aantal activiteiten. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur kun je kennis maken met Tuinderij Ús Hôf en met onze Voedselcoöperatie Ús Iten.

Op 6 mei geven we een rondleiding door Ús Hôf en gaan we virtueel boodschappen doen in de online webshop van Ús Iten. Daarnaast kan je deelnemen aan een korte workshop over 'eten uit de natuur' door Nynke van Middelaar en zullen een aantal lokale leveranciers van Ús Iten zich presenteren. Voor kinderen is er een speurtocht door de tuin. Iedereen is van harte welkom! Ben je al lid, maar ken je iemand die ook wel kennis wil maken met onze voedselcoöperatie en / of met Ús Hôf. Nodig ze gerust uit of kom gezellig samen!

Verschil Ús Hôf en Ús Iten

Ús Hôf is de tuin van Bregje en Michel waar je zelf je kraakverse, onbespoten groenten kunt oogsten of ze met oogstservice voor je laten klaarzetten op de zaterdag. Ús Hôf werkt met een seizoensabonnement dat loopt van mei 2017 tot en met januari 2018.

Ús Iten is opgericht door een groep enthousiaste abonnees van Ús Hôf en is de eerste Friese Voedselcoöperatie waar je, als lid, online al je biologische producten kan bestellen, zo je wilt in aanvulling op de groenten van Ús Hôf. Als voedselcoöperatie doen we samen de werkzaamheden en liggen de prijzen in onze webshop ongeveer 20% onder de winkelprijs. Iedere zaterdag kun je vanaf 10.30 uur je bestelling ophalen op dezelfde locatie als Ús Hôf. Zo kan je eigenlijk al je bioboodschappen op één adres afhalen. 

Wil je meer weten over de groenten en de werkwijze van Ús Hôf, neem dan een kijkje op hun website en kom gezellig langs op 6 mei in Sibrandabuorren. Daar vertellen we je ook graag meer over het proeflidmaatschap van Ús Iten. Natuurlijk kun je ook alvast meer lezen op deze website.

 

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Voorzitter Klaas Douma

 06 – 417 156 45