Voorgerecht

Gazpacho van courgettes

Een lekker koud zomersoepje. 

Ingrediënten (10 personen)

• 2 handjes basilicum

• 2 teentjes knoflook

• 10 eetlepels olijfolie

• 5 eetlepels balsamico azijn

• 625 gr griekse yoghurt

• 2 courgettes

• 2 schepjes bouillonpoeder

• peper

• zout

Bereidingswijze

Breng in een kookpot het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. 

Strooi er de ongeschilde, in schijfjes gesneden courgettes in. Reken 8 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. 

Neem van het vuur, giet in een hoge, grote kom en laat volledig afkoelen.

Voeg de olijfolie toe, de azijn, de yoghurt, het geperste lookteentje en de helft van het basilicum. Mix tot een homogene gazpacho.

Breng op smaak met peper en zout.

Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Serveer heel koel, bestrooid met gehakt basilicum.

Voeg ijsblokjes toe indien nodig.

 

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Voorzitter Klaas Douma

 06 – 417 156 45