De Streekboer

streekboer black middleDe Streekboer gelooft in de kracht van de regio. Er kan veel groeien en bloeien om ons heen, als we de productie ervan maar stimuleren. Daarom verkoopt De Streekboer alleen producten die echt uit de streek komen. Ze stellen als eis dat de boer of voedselmaker maximaal 40 kilometer van het verzamelpunt af gevestigd is. Het hoofdingrediënt (minimaal 51% van de massa van het product) moet daarnaast binnen een straal van 50 kilometer van de boer of voedselmaker vandaan komen.

Om ijs als voorbeeld te nemen; de ijsmaker produceert ijs binnen een straal van 40 kilometer van Sneek. Ook haalt ze het basisingrediënt voor het ijs, de melk, uit de buurt. Zo kunnen we tot de basis traceren waar producten en ingrediënten vandaan komen, weten we wat we weten en geven we lokale voedselproductie een kans!

De Streekboer organiseert streekboerenmarkten in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek. Daarnaast hebben ze lokale afhaalpunten. Wij zijn de eerste voedselcoöperatie die samenwerkt met de Streekboer, en wel met De Streekboer Sneek

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Secretaris Minke van der Veer

 06 – 25 11 29 29