Hoe bestellen?

Hoe bestellen?
Voedselcoöperatie Ús Iten biedt een uitgebreid assortiment biologisch voedsel en huishoudelijke artikelen tegen aantrekkelijke prijzen. Daarbij maken we onderscheid tussen voedsel van verder weg waarbij we graag leunen op een biologisch keurmerk en voedsel van dichtbij waarbij we zelf de boer of producent kennen en onszelf ervan kunnen vergewissen dat dit volgens de criteria van een duurzame productiewijze tot stand is gekomen. Dan is een biologisch keurmerk, vaak duur voor kleine producenten, geen vereiste.

Om een zo groot mogelijk aanbod aan lekkere en eerlijke producten te kunnen aanbieden werken we samen met een drietal leveranciers. Deze leveranciers zijn De Streekboer, De Nieuwe Band, en Udea. Door deze samenwerking kun je voortaan al je wekelijkse biologische boodschappen bij Ús Iten bestellen en afhalen! De producten worden via twee aparte webshops aangeboden, maar zijn op het zelfde moment, zaterdags tussen 10.30 en 12.00 uur, in Sibrandabuorren op te halen. Ook is het voor leden mogelijk hun bestelling na het vaste afhaalmoment op te halen. Op zaterdagmiddagstaat je bestelling klaar in het deel van de boerderij. Vrijdags kun je eventueel ook alvast je Streekboerbestelling ophalen. 

Lokaal, vers voedsel via de webshop van De Streekboer
Toen wij druk bezig waren met het benaderen van lokale boeren voor levering aan Ús Iten, ontdekten we dat De Streekboer dat zelfde deed en in Sneek een boerenmarkt ging organiseren met een afhaalpunt in Woudsend. Na overleg hebben we besloten om onze vraag te bundelen en gezamenlijk op te trekken richting de lokale boeren en producenten. Dat is handiger voor de boeren en ook handiger voor de logistiek en vervoerskilometers, want zo hoeven we maar één keer af te spreken om alle verschillende producten uit onze omgeving bij elkaar te krijgen. 

Via De Streekboer kun je voornamelijk lokale, verse producten kopen gecombineerd met enkele voorraadkastartikelen. Niet alle lokale producenten van De Streekboer zijn biologisch gecertificeerd. Sommige zijn daarvoor te kleinschalig, maar voldoen wel aan alle eisen van een duurzame productiewijze. Anderen zijn meer gangbare landbouw of productie. Dit staat goed aangegeven in de webshop, het is aan onze leden zelf om daarin hun keuze te maken. Samen met De Streekboer zullen we op zoek gaan naar lokale duurzame producenten om uiteindelijk tot een zo volledig mogelijk lokaal duurzaam aanbod te komen.

Houdbare en verse biologische producten van verder weg via de webshop van Ús Iten
De biologische voorraadkastproducten, biologische huishoudelijke artikelen en een selectie biologische verswaren van verder weg zijn via de eigen webshop van Ús Iten te bestellen. Daar waar een goede lokale biologische producent aanwezig is zullen we geen alternatief aanbod van verder weg presenteren.

Lokale (tijdelijke) producten
Naast het standaard assortiment biedt Ús Iten ook lokale producten die (soms tijdelijk) verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld zelfgemaakte jam of een seizoensproduct als lamsvlees. Altijd van bekende leden van onze coöperatie of producenten uit de buurt!

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Voorzitter Klaas Douma

 06 – 417 156 45