Nieuws

PR voor Ús Iten in volle gang

De PR voor Ús Iten is in volle gang


De introductie van de eerste voedselcoöperatie in Friesland is goed opgepakt door de Friese media. Na het versturen van ons persbericht hebben alle, voor ons belangrijke, media in Friesland aandacht geschonken aan onze voedselcoöperatie in oprichting. En dat vinden we hartstikke leuk en zijn we erg trots op. Wat 10 maanden geleden begon als "goed idee" is uitgegroeid naar een inspirerend initiatief met veel potentie!

Dat vindt de Friese media dus ook. Zo heeft Omrop Fryslân al een nieuwsitem over Ús Iten uitgezonden in Hjoed. Op dinsdag 24 mei bezocht de Omrop de locatie Ús Hôf voor een interview met Bregje Hamelynck en Sonja van der Veen over de eerste voedselcoöperatie op Friese bodem. Een gezellig gesprek en een kijkje in de zelfoogststuin Ús Hôf resulteerde in een 2 minuten durend nieuwsitem voor Hjoed! Daarin was ook een interview met Pytsje Bokma, Omke Jan in Woudsend, opgenomen. Eén minuut zendtijd voor Ús Iten bleek niet voldoende om onze hele boodschap te vertellen, maar de aandacht voor Ús Iten is een mooie opsteker voor het harde werken van de initiatiefgroep. Naast de TV-uitzending waren we ook op de radio te horen bij Omrop Fryslân.

Klaas Douma is geïnterviewd door het Friesch Dagblad, die vervolgens een mooi artikel plaatste in de editie van dinsdag 24 mei. Ons persbericht werd daarnaast opgepikt door Groot Sneek, die zowel online als in de mei-editie een mooi stuk plaatste. Ook de Leeuwarder Courant vond ons verhaal belangrijk en nam ons persbericht op in de Economie-katern van 24 mei en in de digitale versie. En Ondernemend Friesland plaatste ons verhaal online.

Kortom, binnen twee dagen veel publiciteit voor Ús Iten, die we zelf via Facebook ook hebben verspreid. Met als resultaat zichtbaarheid en bekendheid voor Ús Iten in Sneek en omstreken! De eerste aanmeldingen om lid te worden zijn inmiddels ontvangen. Mocht je ook lid willen worden, graag! Meld je aan via onze site.

logo

 

Voedselcoöperatie Ús Iten

 Aesgewei 21

 8647 SH Sibrandabuorren

 info@usiten.nl

 Secretaris Minke van der Veer

 06 – 25 11 29 29